فهرست مطالب

حیات - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 36، بهار 1387)

فصلنامه حیات
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 36، بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی عزیزی، دکترفرهاد امیریان، مرضیه امیریان صفحه 5
    زمینه و هدف
    جوانان عمده ترین گروه در معرض خطر ایدز در سراسر دنیا می باشند و آموزش روش های پیشگیری، مهم ترین راه کاهش احتمال خطر آلودگی به ویروس ایدز (HIV) در بین آنان است. با توجه به افزایش روز افزون موارد HIV و اهمیت آموزش در پیشگیری از آن، در این مطالعه اثر سه روش آموزش (توسط پزشک، همسالان و پمفلت) پیشگیری از ایدز بر آگاهی دانش آموزان دختر دبیرستانی ناحیه 3 آموزش و پرورش شهر کرمانشاه مورد مقایسه قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقایسه ای تعداد 1500 دانش آموز دختر دبیرستانی (پایه سوم) به صورت طبقه ای تصادفی از 21 دبیرستان منطقه 3 آموزش و پرورش وارد مطالعه شدند. در هر مدرسه تقریبا 73 دانش آموز انتخاب و با استفاده از پرسشنامه، پیش آزمون برای آنان برگزار شد. از مجموع 1500 نفر، 498 نفر توسط پزشک عمومی، 502 نفر توسط همسالان و 500 نفر با استفاده از پمفلت ایدز (از انتشارات مشترک وزارت بهداشت و آموزش و پرورش) آموزش دیدند. 20 روز پس از اتمام آموزش، پس آزمون با استفاده از همان پرسشنامه به عمل آمد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و نرم افزار SPSS v. 11.5 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی دانش آموزان 7/0±78/16سال بود. آزمون تی زوج برای مقایسه میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در هر سه گروه مورد مداخله تفاوت معنادار داشت (001/0p<). میانگین تغییر نمرات قبل و بعد در گروه آموزش توسط پزشک (6/3±7/10) بیشتر از میانگین تغییر نمرات قبل و بعد آموزش توسط همسالان (4/3±8/8) و آن نیز بیشتر از پمفلت (9/3±3/7) بود و آزمون بون فرونی این تفاوت ها را از نظر آماری معنادار نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، آموزش پیشگیری از ایدز توسط پزشکان در افزایش آگاهی دانش آموزان مؤثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، پیشگیری، ایدز، دانش آموزان، آموزش همسالان، کرمانشاه
  • میترا ذوالفقاری، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، علی کریمی رزوه، حمید حقانی صفحه 13
    زمینه و هدف
    امروزه در بخش های ویژه برای برخی از بیماران به دلایل فیزیولوژیکی و بالینی متعددی از تهویه مکانیکی استفاده می شود؛ از آن جا که این بیماران دارای لوله داخل تراشه می باشند، به منظور افزایش اکسیژن رسانی به آنان، تمیز و بازنگه داشتن مجاری هوایی ساکشن لوله داخل تراشه الزامی می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر ساکشن لوله تراشه به دو روش سیستم باز و سیستم بسته بر علایم حیاتی بیماران بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، از میان بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شریعتی 40 بیمار که ویژگی های ورود به مطالعه را داشتند، با روش نمونه گیری آسان انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از برگه ثبت اطلاعات استفاده شد که شامل مشخصات فردی بیماران، فشارخون سیستول و دیاستول، متوسط فشارخون شریانی، تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و درصد اشباع اکسیژن خون شریانی بود. ساکشن لوله داخل تراشه بیماران به صورت تصادفی و فاصله زمانی حداقل90 دقیقه، یک بار به روش سیستم بسته و یک بار به روش سیستم باز انجام یافت. قبل و بعد از ساکشن، کلیه بیماران به وسیله آمبوبگ و به مدت 2 دقیقه با اکسیژن 100 درصد هیپراکسیژنه شدند. علایم حیاتی آنان قبل، 2 و 5 دقیقه بعد از ساکشن لوله تراشه به دو روش سیستم باز و بسته با کمک مانیتور زیمنس xi 6802 کنترل و ثبت شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون داده های تکراری با دو عامل تکرارپذیر مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که فشارخون سیستول، دیاستول و تعداد ضربان قلب بیماران در زمان های 2 و 5 دقیقه بعد از ساکشن به روش سیستم باز افزایش بیشتری نسبت به ساکشن به روش سیستم بسته داشته است (001/0p<). همچنین درصد اشباع اکسیژن خون شریانی در زمان های 2 و 5 دقیقه بعد از ساکشن به روش سیستم باز کاهش بیشتری نسبت به سیستم بسته داشته است (001/0p<). در این تحقیق در تعداد تنفس بیماران در زمان های 2 و 5 دقیقه بعد از ساکشن به روش سیستم باز نسبت به سیستم بسته تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که ساکشن به روش سیستم بسته نسبت به روش باز اختلال کمتری در علایم حیاتی ایجاد می کند. لذا به منظور دستیابی به ثبات و عدم اختلال در علایم حیاتی می توان ساکشن به روش بسته را به بخش های مراقبت ویژه پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: ساکشن باز، ساکشن بسته، علایم حیاتی
  • مینو پاک گوهر، مریم ویژه، غلامرضا بابایی، فاطمه رمضان زاده، نسرین عابدی نیا صفحه 21
    زمینه و هدف
    ناباروری موجب کاهش رضایت جنسی زنان نابارور می شود. این افراد بیان می کنند که عدم توانایی آن ها در بارور شدن، تاثیرات منفی قابل توجهی بر زندگی و به خصوص بر روابط جنسی آنان دارد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مشاوره بر رضایت جنسی زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز بهداشت باروری ولی عصر (عج) شهر تهران می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مداخله ای با استفاده از گروه کنترل می باشد. 100 زن نابارور که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند، سپس به روش تخصیص تصادفی در دو گروه مشاوره و کنترل قرار گرفتند. پژوهش در دو مرحله پیش آزمون و پیگیری 3 ماه بعد انجام شد. در گروه مشاوره، مداخله طی 2 جلسه یک ساعته، با فاصله 1هفته و برای هر فرد به صورت جداگانه برگزار شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه رضایت جنسی (Sexual Satisfaction Questionnaire) بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون مجذور کای، من ویتنی یو و ویل کاکسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (سطح معناداری 05/0p< در نظر گرفته شده است).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که قبل از مداخله بین میزان رضایت جنسی زنان دو گروه مشاوره و کنترل، تفاوت آماری معناداری وجود نداشته است (401/0=p)، در صورتی که 3 ماه پس از مداخله تفاوت معناداری بین میزان رضایت جنسی زنان دو گروه مشاوره و کنترل مشاهده شد (019/0=p). همچنین، بین میزان رضایت جنسی زنان گروه مشاوره قبل و 3 ماه پس از مداخله نیز تفاوت آماری معناداری دیده شد (002/0=p).
    نتیجه گیری
    مشاوره موجب افزایش رضایت جنسی زنان نابارور می شود.
    کلیدواژگان: ناباروری، مشاوره، مشاوره جنسی، رضایت جنسی
  • رقیه کریمی، زهرا دانشور عامری، اکرم سادات سادات حسینی، عباس مهران، مریم شیری صفحه 31
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش اساسی مراقبت خانواده محور در پرستاری کودکان، درک مشترک والدین و پرستاران از نیازهای والدین کودکان بستری در بیمارستان می تواند منجر به ارایه مراقبت با کیفیت بالاتر به کودک شود. هدف از این مطالعه مقایسه درک والدین و پرستاران از نیازهای والدین کودکان بستری در بیمارستان های کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه پیمایشی و از نوع مقطعی است. نمونه پژوهش شامل150 نفر از والدین حقیقی کودکان بستری و 80 نفر از پرستاران بود که به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها «پرسشنامه نیازهای والدین کودکان بستری» (Kristjansdottir) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های مجذور کای و من ویتنی یو استفاده شد.
    یافته ها
    بنا بر نتایج مطالعه بین درک والدین و پرستاران از اهمیت نیازهای والدین تفاوت آماری معناداری (012/0=p) وجود داشت. هر دو گروه والدین و پرستاران، بیان کرده بودند که نیازهای والدین در بیمارستان، تا حدودی برآورده می شود. بین درک والدین و پرستاران از میزان برآورده شدن نیازهای والدین در بیمارستان، تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد (666/0=p). بر اساس درک هر دو گروه والدین و پرستاران، والدین برای برآوردن نیازهای خود در بیمارستان، به کمک احتیاج دارند. از نظر آماری بین درک والدین و پرستاران از میزان احتیاج والدین به کمک در برآوردن نیازهای خود در بیمارستان، تفاوت آماری معناداری وجود داشت (018/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد والدین و پرستاران، تمام نیازهای والدین را دارای اهمیت می دانند و بر اساس درک آن ها، کاستی هایی در تامین نیازهای والدین به چشم می خورد. لذا همکاری متقابل والدین و تیم مراقبتی - درمانی جهت تسریع روند بهبودی کودک بستری با توجه به نیازهای والدین، لازم و ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: درک، نیازهای والدین، پرستار، کودکان بستری، مراقبت خانواده محور
  • زهره خاکبازان، فرشته جمشیدی، عباس مهران، مریم دامغانیان صفحه 41
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش مهم نوجوانان در آینده کشور و مشاهده نقایص موجود در اطلاعات دانش آموزان در مورد بهداشت بلوغ، بررسی حاضر با هدف مقایسه تاثیر دو روش آموزشی (سخنرانی- بسته آموزشی) بر آگاهی دختران در مورد بهداشت بلوغ در مدارس راهنمایی تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    طی یک مطالعه نیمه تجربی، 200 دانش آموز دختر از طریق نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بود. به یک گروه از طریق ارایه بسته آموزشی و به گروه دیگر از طریق سخنرانی، طی دو جلسه دو ساعته، آموزش داده شد. مرحله دوم پژوهش، 6 هفته بعد انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه، میانگین نمره آگاهی بعد از آموزش نسبت به میانگین نمره قبل از آموزش، در هر دو گروه افزایش نشان داد (0001/0=p). همچنین میانگین نمره آگاهی بعد از آموزش، در گروه بسته آموزشی در مقایسه با گروه سخنرانی، بر اساس آزمون من ویتنی یو، افزایش معناداری را نشان داد (001/0>p). تفاوت میانگین نمرات آگاهی قبل و بعد از آموزش در دو گروه، مقایسه شد که در گروه بسته آموزشی به طور معناداری بیشتر از سخنرانی بود. مقایسه تفاوت نمرات هر دو گروه، قبل و بعد از آموزش نیز اختلاف معناداری را نشان داد (0001/0>p).
    نتیجه گیری
    هر دو روش آموزشی، در ارتقای سطح آگاهی دانش آموزان، مؤثر بوده اند، اما مقایسه میانگین تفاضل نمرات در دو گروه، حاکی از مؤثرتر بودن روش بسته آموزشی نسبت به سخنرانی بوده است.
    کلیدواژگان: بهداشت بلوغ، آگاهی، روش های آموزشی، سخنرانی، بسته آموزشی
  • نازی نجات، زهرا کاشانی نیا، ربابه معماریان صفحه 49
    زمینه و هدف
    رفتارهای بهداشتی نوجوانان بر سلامت آنان و سلامت و توسعه جامعه مؤثر است. پژوهش حاضر با هدف شناخت و مقایسه رفتارهای بهداشتی دختران نوجوان تحت سرپرستی مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی با دختران تحت سرپرستی خانواده در شهر تهران انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی و مقطعی نمونه مورد تحقیق 110 دختر نوجوان، شامل کل دختران تحت سرپرستی بهزیستی (55 نفر) و 55 نفر دختران تحت سرپرستی خانواده بودند که با افراد گروه اول در یک مدرسه تحصیل می کردند و به شکل تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (مجذور کای، آنالیز واریانس، من ویتنی و ویل کاکسون) و توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمره رفتارهای بهداشتی تغذیه (0003/0p<)، خواب و استراحت (001/0p<)، ورزش (0013/0p<) و بهداشت فردی (001/0p<) به تفکیک و میانگین نمره کل رفتارهای بهداشتی دختران تحت سرپرستی خانواده (3/112) با دختران تحت سرپرستی بهزیستی (8/87) اختلاف معناداری (001/0p<) دیده شد و آزمون های آماری بین میانگین نمره کل رفتارهای بهداشتی و متغیرهای مورد مطالعه به جز سن (01/0=p) واحدهای مورد پژوهش در گروه تحت سرپرستی خانواده ارتباط معناداری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نمره رفتارهای بهداشتی دختران تحت سرپرستی شبانه روزی از دختران تحت سرپرستی خانواده پایین تر بود که این امر نیازمند بررسی و برنامه ریزی آموزشی و بهداشتی جهت ارتقای رفتارهای بهداشتی و سلامت آنان می باشد.
    کلیدواژگان: رفتارهای بهداشتی، دختران نوجوان، خانواده، مراکز شبانه روزی بهزیستی، سرپرستی
  • فرحناز جوکار، زهرا طاهری ازبرمی، محمدرضا یگانه صفحه 61
    زمینه و هدف
    پایان شش ماهگی مناسب ترین زمان برای شروع تغذیه کمکی بعد از طی شش ماه تغذیه انحصاری با شیر مادر است و دریافت ناکافی مواد غذایی در این دوران می تواند منجر به سوء تغذیه گردد. از آن جا که الگوی تغذیه تکمیلی شیر خواران تابع شرایط اجتماعی و فرهنگی جوامع می باشد ضروری است که این مساله در شرایط مختلف مورد بررسی قرار گیرد، لذا این تحقیق با هدف تعیین وضعیت تغذیه کمکی در کودکان 12-6 ماهه مراجعه کننده به درمانگاه های شهر ایلام در سال 1381 انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 364مادر کودک 12-6 ماهه مراجعه کننده به 10 مرکز بهداشتی درمانی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه حاوی چهار بخش مشخصات فردی مادر و کودک، وضعیت شیردهی (تعداد دفعات شیردهی، نوع شیر مصرفی)، غذای کمکی (سن شروع غذای کمکی، اولین غذای کمکی، شروع ترکیبی از چند غذا و منبع کسب اطلاعات از غذای کمکی) و عملکرد مادران در مورد نحوه دادن غذای کمکی بود که از طریق مصاحبه تکمیل می شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رشد 8/84% کودکان در جاده سلامتی (وضعیت مطلوب و منحنی عمودی و موازی) است. 38% از کودکان فرزند اول بودند 1/49% از مادران غذای کمکی کودک 12- 6 ماهه خود را در پایان 6 ماهگی و 9/50% قبل از پایان شش ماهگی شروع کرده بودند. هم زمان با غذای کمکی 5/83% کودکان از شیر مادر تغذیه می شدند. اولین غذای کمکی در 8/40% نمونه ها لعاب برنج بود. در مورد نحوه دادن غذای کمکی، فاصله شروع یک غذای کمکی با غذای دیگر در 2/50% نمونه ها 4-3 روز بود و 8/80% در موقع دادن یک غذای جدید از یک قاشق شروع و تدریجا اضافه می نمودند. 64% مادران جهت جلب کودک برای خوردن غذای کمکی شکر، نمک و ادویه اضافه نمی کردند. 8/75% غذای کمکی را با قاشق و فنجان می دادند و 9/92% از مادران حداکثر زمان نگه داری غذای پخته شده در یخچال را 24 ساعت می دانستند. منبع کسب اطلاعات راجع به نحوه دادن غذای کمکی در 4/65% موارد مراکز بهداشتی و در 5/0% از نمونه ها کتاب و جزوه بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که بیش از نیمی از مادران بدون توجه به الگوی خاصی قبل از شش ماهگی تغذیه کمکی را شروع کرده اند، لذا به نظر می رسد با وجود ارایه برنامه های آموزشی به روش های معمول در درمانگاه های شهر ایلام هنوز هم در این مورد مشکلاتی وجود دارد. از این رو آموزش به مادران با روش های دیگر مانند فیلم یا نمایش توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تغذیه کمکی، کودک زیر یک سال، شیر مادر
  • فاطمه ولی زاده، سیده فاطمه قاسمی صفحه 69
    زمینه و هدف
    مراقبت خانواده محور، یکی از اساسی ترین مفاهیم پرستاری کودکان می باشد که باعث حفظ تمامیت و یک پارچگی خانواده کودک و ارایه مراقبت منحصر به فرد به او و ارتقای سلامتی کودک و خانواده می شود. خانواده یکی از اجزای مهم ارایه مراقبت اختصاصی به کودک در هنگام بیماری است و انتظار می رود افراد خانواده در مراقبت از کودک در داخل یا خارج بیمارستان مهارت کافی داشته باشند. هدف این تحقیق شناخت نگرش مراقبان بهداشتی درمانی بیمارستان کودکان شهید مدنی خرم آباد نسبت به مشارکت والدین در مراقبت از کودکان بستری بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی و تحلیلی است. تعداد 169 نفر از مراقبان بهداشتی درمانی شاغل در بیمارستان کودکان شهید مدنی خرم آباد نمونه مورد مطالعه را تشکیل می دهند. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام یافت. پرسشنامه شامل ویژگی های جمعیت شناختی و نگرش مراقبان نسبت به مشارکت والدین در مراقبت از کودک بستری بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری میانگین، انحراف معیار، همبستگی پیرسون، تی تست و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره نگرش افراد مورد مطالعه 55/12±28/92 بود و بر این اساس نگرش آن ها نسبت به نحوه مشارکت والدین در مراقبت از کودک بستری خثنی طبقه بندی می شود. بین وضعیت تاهل (04/0p<)، داشتن فرزند (04/0p<) و دانشجوی پرستاری بودن (نسبت به دانشجویان پزشکی) (04/0=p) با داشتن نگرش مثبت ارتباط معنادار دیده شد.
    نتیجه گیری
    نگرش مراقبان بهداشتی درمانی نسبت به مشارکت والدین در مراقبت از کودکان بستری خثنی می باشد لذا باید نگرش دانشجویان در دوره تحصیل و کارکنان بهداشتی با شرکت در کلاس های آموزش مداوم اصلاح شده و مدیران با برگزاری دوره های آموزش مداوم و اصلاح دستورالعمل های ارایه خدمات بهداشتی درمانی به کودکان، و همچنین استفاده از مراقبان متاهل و دارای فرزند در بیمارستان های کودکان زمینه مشارکت بیشتر والدین در مراقبت از کودکان بستری را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: نگرش، مراقبان، مشارکت والدین، کودک بستری
|
  • A. Azizi, F. Amirian, M. Amirian Page 5
    Background and Aim
    Youths are the most at risk group for HIV/AIDS in the world and education of the preventive measurements is the most effective way for decreasing the incidence of HIV/AIDS among them. Due to ever-increasing cases of HIV and the importance of education, we compared the effects of three educational methods (peer education, education by physician and giving pamphlets) on knowledge of female high school student's of Kerman shah on HIV/AIDS.Methods & Materials: One thousand and five hundred female third grade students were recruited from 21 high schools using stratified random sampling method. An average of 73 students were selected from each school and participated in a pre-test exam using a questionnaire. Of 1500 students, 498 and 502 students were taught by general practitioners and peers, respectively. Pamphlets were presented to 500 other students. Twenty days after the educational intervention, the participants were contributed in a post-test exam using the very questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics via SPSS version 11.5.
    Results
    The student's mean age was 16.78 (SD=0.7). The mean scores of pretests and post-tests in all 3 groups were significantly different (P<0.001). The mean score for the group taught by general practitioners (10.7±3.6) was higher than the scores of other two group scores (8.8±3.4 and 7.3±3.9, respectively for peer education and pamphlet groups) after the interventions. Bonferroni statistical test showed the significant difference (P<0.001).
    Conclusion
    Education presented by general practitioners seems to be more effective than the other two ways in increasing student's knowledge about HIV/AIDS.
  • M. Zolfaghari, A. Nikbakht Nasrabadi, A. Karimi Rozveh, H. Haghani Page 13
    Background and Aim
    Nowadays, mechanical ventilators are being used for some patients in ICUs due to various physiological and clinical causes. Keeping endotracheal tube clean and open is necessary in order to improve the patient's oxygenation. This study aimed to investigate the effects of open and closed system endotracheal suctioning on vital signs of patients in ICU.Methods & Materials: In this quasi-experimental study, 40 patients from Shariaty Hospital's ICU were selected using convenience sampling method. Data was collected using a record sheet. The sheet consisted of demographic characteristics and vital signs including blood pressure, mean arterial blood pressure, heart rate, respiratory rate, and arterial blood oxygen saturation percentage. Endotracheal suctioning was done randomly in 90 minute intervals once using closed method and once using open method. All patients were hyper oxygenated by Ambo bag for 2 minutes before and after the procedures. The patient's vital signs were checked and recorded using SIEMENS 680 2xi monitor before, and 2 minutes and 5 minutes after the procedures. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Systolic and diastolic blood pressures, and heart rate showed higher increase 2 and 5 minutes after the open method compared to close method (P<0.001). Arterial blood oxygen saturation percentage reduced in the open method more than in the closed one 2 and 5 minutes after the procedure (P<0.001). No significant difference was seen in the patient's respiratory rate in two methods (P>0.05).
    Conclusion
    Closed endotracheal suction system results in lower disturbances in the vital signs than the open system. Therefore, for better results, the closed endotracheal suctioning is suggested.
  • M. Pakgohar, M. Vizheh, Gh. Babaee, F. Ramezanzadeh, N. Abedininia Page 21
    Background and Aim
    Infertility leads to sexual dissatisfaction in women who believe that their inability to conceive have serious negative effects on their life, particularly their sexual relations. The purpose of this study was to determine the effect of counseling on sexual satisfaction among infertile women referred to Tehran Fertility Center.Methods & Materials: It is a controlled clinical trial. One hundred infertile women were recruited in the study using convenience sampling method. Then they were randomly allocated in case and control groups. Data were gathered in two phases: before the intervention and 3 month after the intervention. The intervention group participated in two-hour counseling sessions for about 2 weeks. Data were collected using a 2-sectioned questionnaire; including demographic characteristics, and sexual satisfaction questions. Data were analyzed using χ2, Mann Whitney U, and Willcoxon statistical tests.
    Results
    Results showed that there was no statistically significant difference between two groups in sexual satisfaction before the intervention (P=0.401). There was significant difference between two groups 3 months after the intervention (P=0.019). Also, there was significant difference between women's sexual satisfaction in the counseling group before and 3 month after the intervention (P=0.002).
    Conclusion
    Sexual counseling improves sexual satisfaction of infertile women.
  • R. Karimi, Z. Daneshvar, As Sadat Hoseini, A. Mehran, M. Shiri Page 31
    Background and Aim
    Due to the fact that family centered care have a crucial role in pediatric nursing, it seems compatibility of nurse's and parent's perception about parent's needs can lead to deliver higher quality care. The aim of this study was to compare parent's and nurse's perceptions about needs of hospitalized children's parents.Methods & Materials: This is a cross-sectional survey. One hundred and fifty parents and 80 nurses were selected using convenient sampling method. Data was gathered using Kristjánsdóttir's "parental needs of hospitalized children" questionnaire. Data were analyzed using descriptive and analytical (Chi-squared & Mann-Whitney U tests) methods.
    Results
    Research findings showed that there was significant difference between both parent's and nurse's perceptions about parent's needs (P=0.012). Both groups believed that parent's needs are met partially in hospitals. There was not meaningful difference between the parent's and nurse's perceptions concerning meeting parental needs (P=0.666). Based on their perceptions, understanding of parent's needs help them to meet their requirements in health care facilities. There was a significant difference between parent's and nurse's perceptions regarding parent's need (P=0.018).
    Conclusion
    Parents and nurses recognized all of the parent's needs to be important; there were also deficits in meeting these needs. Therefore, parent's cooperation with health care team is necessary to facilitate the recovery of sick children as well as meeting parent's needs.
  • Z. Khakbazan, F. Jamshidi, A. Mehran, M. Damghanian Page 41
    Background and Aim
    Adolescents have important role in building the societies. Some deficits were observed in student's knowledge regarding puberty health. This study aimed to compare the effect of two educational methods (lecture-educational package) on girl student's knowledge about puberty health.Methods & Materials: In this interventional study, 200 students were randomly selected through a multi stage sampling method. Data were collected using a questionnaire. One group received a self-learning educational package and the other group took part in two lecture sessions which totally lasted about four hours. The post test was taken 6 weeks later. Data analysis was performed using Descriptive and inferential statistics.
    Results
    Results of this study showed that after intervention, both group's knowledge mean scores increased significantly. Also the average of package group's score after the education was more than the other group's score (P<0.001). The difference in knowledge mean scores before and after the intervention was significantly higher in the package group than in the lecture one. The comparison of scores in both groups before and after the education was significantly different (P<0.001).
    Conclusion
    Both educational methods can be considered to be effective in promoting student's knowledge; however, the educational package was more effective than the lecture.
  • N. Nejat, Z. Kashaninia, R. Memarian Page 49
    Background and Aim
    Healthy behaviors of teenagers are effective on the community development. This study was carried out in order to compare healthy behaviors of female teenagers living with their families and in orphanage centers in Tehran.Methods & Materials: This was a cross-sectional study. The subjects were consisted of 110 female teenagers that 55 of them dwelled in the orphanage centers and the remaining lived with their families. Both groups were studying at the same schools. Samples were selected using stratified random sampling method. Questionnaire was used to gather data. The data were analyzed by descriptive and analytical statistical methods in SPSS software.
    Results
    There were statistically significant differences between two groups in nutrition (P<0.0003), sleep & rest (P<0.001), physical exercise (P<0.0013), and individual health (P<0.001). Total score of health behaviors were 112.3, and 87.8 in family group and orphanage group respectively (P<0.001).
    Conclusion
    The average score of health behaviors in girls that reside in orphanage centers was lower than the score of them who lived with their families. This shows the necessity of planning educational and managerial tools to improve their healthy behaviors.
  • F. Joukar, Z. Taherri Ezbarami, Mr Yegane Page 61
    Background and Aim
    Exclusive breast feeding is highly recommended for children under six months and the best time for starting supplementary food is the end of sixth months. Inadequate feeding can lead to malnutrition. Since infant's supplementary feeding pattern is influenced highly by the socio-cultural status; it is necessary to study the subject in diverse conditions. This study aimed to investigate supplementary feeding pattern in 6-12 months children referred to Ilam clinics in 2002.Methods & Materials: In this study, 364 mothers with 6-12 months children were selected using convenient sampling method from 10 health care centers. Data were collected using a four-sectioned questionnaire including mothers and their babies demographic characteristics, feeding pattern (frequency, the type of milk), supplementary food (the age of onset and the type of the first supplementary food, the time of starting mixed foods, and the source of information about supplementary food) and mother's performance about feeding with supplementary food. The questionnaire was filled via interview.
    Results
    Findings showed that the growth curve in 84.8% of babies was in the health road. About 38% of babies were the first child. In 50.9% of samples, supplementary food was started before 6 months of age and in 49.9% of the cases, it was started after 6 month old. Supplementary feeding accompanied with breast feeding in 83.5% of the infants. The most used supplementary food was rice mucilage (40.8% of the babies). The interval between starting one supplementary food and the other one was 3-4 days in 50.2% of the cases. Also 80.8% of samples started feeding in the amount of one spoon and increased it gradually. The majority of mothers (64%) did not add sugar, salt and spices in order to attract their babies. As well, 75.6% of samples used spoon and cup for feeding and 92.9% knew the safe time for keeping cooked food in the refrigerator. The source of information about supplementary feeding in 65.4% of mothers was health care providers and in 5% were books and booklets.
    Conclusion
    Findings indicated that more than half of mothers began supplementary feeding for their children before 6 months old without pursuing any accepted pattern. It seems that usual educational programs in Ilam were unable to answer all the problems aroused in this issue. Hence, educating mothers using other methods such as visual teaching material is recommended.
  • F. Valizadeh, Sf Ghasemi Page 69
    Background and Aim
    Family-centered care, which has become the cornerstone for pediatric nursing practice, supports the integrity of child and family health. It brings families a unique care and improves child and family health. Families are recognized as an essential part of a specialized child care during illness. They are expected to be skilful in child care both in and out of health care facilities. This study was carried out to determine health caregiver's attitude toward parent participation in the care of their hospitalized children at Madani pediatric hospital- Khoramabad in 2004.Methods & Materials: This is a descriptive-analytical study. One hundred and sixty nine caregivers were selected through convenient sampling method. Data were gathered using a questionnaire including demographic and parent's attitude questions. The questionnaire had 36-item. The data were analyzed via SPSS computer software and using descriptive and analytical methods.
    Results
    Results indicated that the average of participant's attitude score was 92.28±12.55. Most of subjects had neutral attitudes toward parent's participation in their children's care. Positive attitude were significantly related with marital status (P<0.04), having children (P<0.04) and being a nursing student (in comparison with medical students) (P=0.04).
    Conclusion
    The caregiver's attitudes toward parent's participation in the care of their hospitalized children were neutral. The student's and staff's attitudes should be modified by taking part in continuous training programs.